NyheterPressKontakt
StartOmBokenBoktrailerBloggen
Om Pernilla

 

Så mycket att skriva

I en dunge i skogen på en av Ekerös vackra öar utanför Stockholm, har jag min skrivarstuga. Där sitter jag och filosoferar och funderar på fortsättningen av mitt skrivande. Den senaste utgivna boken är Bränd vänskap, en fristående fortsättning i serien om kriminalkommissarie Gunnar Öst. Det finns ganska mycket i mitt huvud som vill bli böcker. En fristående fortsättning på Sanningen kan vänta har börjat ta form i huvudet och i datorn, men jag har alldeles för lite tid att skriva.

Mitt skrivande började i tonåren, som för så många andra. Det var dikter om olycklig kärlek och annat som berörde mig. Även en och annan novell. Sedan kom livet i mellan, men nu har jag kommit i kapp.

Omslaget till böckerna och inlagornas layout är mina egna alster. Motivet på omslaget till Sanningen kan vänta är Drottningholms slottsteater. Till omslaget på Stenhamrabrottet har stenbrottet i Stenhamra, Färingsö, stått modell. Myntets baksida har en av Gotlands alla raukar samt ett guldmynt från vikingatid som central punkt. Bränd vänskaps omslag visar en plats i Kanton på Kärsön samt en Zippo piptändare. Girighetens makts bakgrundsbild föreställer en del av Ekerö centrum samt en solfjäder av femhundralappar.

Som grund till mitt historiska skrivande ligger mitt intresse för folkkultur och svensk historia. Förutom Etnologi och Konstvetenskap så har jag läst några enterminskurser, bland annat om myter, magi och ockultism samt svensk formgivning.

Kriminalromanen poppade upp i mitt huvud utan förvarning. Jag trodde att jag bara skulle skriva historiska romaner, men kommer inspirationen så är det bara att flyta med. På grund av detta så har jag tvingats utöka min bokhylla med diverse böcker om kriminalteknik, bevisprövning, förhörsteknik etc. Mycket intressant och användbart.

Böckerna >>
Läs om hur det var att skriva en deubutromanen >>

 

 

FÖRSÄLJNINGSSTÄLLEN
Adlibris.com | CDON.com | Amazon.com | Dito
Bokus | BOD
© FORMBARABYRÅN 2021
Webdesign: Formbarabyrån